Pyetjet-Bertold Brecht

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Pyetjet-Bertold Brecht

Shkruamë çfarë ke veshur. A je ngrohtë?

Shkruamë si po fle. A është shtrati i butë?

Shkruamë qysh po dukesh. A je e njëjta?

Shkruamë çka të mungon. A është krahu im?

Kallzomë: a po të lënë vetëm?

A mund t’ia dalësh? Cili do jetë hapi i tyre i radhës?

Çfarë po bën? A është ajo çka duhet bërë?

Për çka po mendohesh? Mos vallë për mua?

Pyetjet janë gjithë çka mund të të jap dhe

Përgjigjet i pranoj si të jenë, se s’kam ç’bëj ndryshe.

Në qofsh e lodhur, unë s’mundem të të ndih;

Në qofsh e uritur, s’mundem të të ushqej. Pra, është sikur

Të mos isha në këtë botë, sikur të mos ekzistoja.

Është sikur të të kisha harruar.

Përktheu: Arbër Zaimi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top