Category archive

Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Genci Gora. Vijon më poshtë. Pse Shkruaj?-Genci Gora Pse shkruaj? Shkruaj për ta kërkuar sinqeritetin në skutat më të thella. Jam një udhëtar në shkretëtirë në kërkim të pusit të fjalëve të thjeshta që… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Manjola Nasi. Vijon më poshtë. Pse Shkruaj?-Manjola Nasi PSE SHKRUAJ? Në orën e etikës, këtu e shumë vite, mësuesja na bënte të njëjtën pyetje çdo vjeshtë: po të kishte rënë zjarr në një… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Brikena Qama

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Brikena Qama. Pse Shkruaj?-Brikena Qama Përse shkruaj? Të gjitha herët që i kam bërë vetes këtë pyetje, i jam kthyer shkrimit dhe takimet e mia me muzën kanë ndodhur në çastet kur kam qenë… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Desantila Qerimaj

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Desantila Qerimaj. Pse shkruaj?/Desantila Qerimaj Asht pyetje që ja kam ba aq shpesh vedit e asnjiher’ s’i kam dhanë ndoj përgjigje që m’bind. Dij që kur shkruej shkarkoj barrën e padukshme t’pështjellimit shpirtnor… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Krenar Zejno

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Krenar Zejno. Ajo vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Krenar Zejno Shkruaj ngaqë, qysh nga mot kështjellash në rërë, bregut nëpër zheg e vapë, rrah të bëj veç atë çka di të bëj më mirë.… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Flurans Ilia

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Flurans Ilia. Pse shkruaj?-Flurans Ilia Është një pyetje relativisht e vështirë për krijuesin. Nga më të vështirat. Njësoj si të pyesësh, përse shikojmë ëndrra? Nga burojnë ato? Ku shkojnë ëndrrat? Si janë sendërtuar… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Enkelejd Lamaj

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Enkelejd Lamaj Pse shkruaj?-Enkeled Lamaj Gjithnjë kam menduar (dhe mendoj) se, kur pyet një shkrimtar “Përse shkruan?” ai ka tendencën që të trillojë, po njësoj siç bën dhe në shkrimet e veta. Por,… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Eleana Zhako

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Eleana Zhako. Ajo vijon si më poshtë… Pse shkruaj-Eleana Zhako Marrëdhënia ime me shkrimin fillon në klasën e 6-të, kur një nga nxënëset më shembullore të klasës, një nga ato të quajtura absolute, më… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Gazmend Krasniqi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Gazmend  Krasniqi. Ajo vijon si më poshtë…  PSE SHKRUAJ?-Gazmend Krasniqi (E dashur Arlinda, mendoj se kjo pyetje kërkon një libër, ky libër kërkon një jetë, prandaj po provoj të hedh vetëm ndonjë ide… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj-Daniela Xhani

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Daniela Xhani. Ajo vijon si më poshtë… Pse shkruaj-Daniela Xhani Do ta nisja me një pyetje të Marguerite Duras-it, që e kam lexuar në një intervistë: – Çfarë bëjnë njerëzit kur nuk shkruajnë?… Keep Reading

Go to Top