Category archive

Pse shkruaj? - page 3

Pse shkruaj?/Krenar Zejno

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Krenar Zejno. Ajo vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Krenar Zejno Shkruaj ngaqë, qysh nga mot kështjellash në rërë, bregut nëpër zheg e vapë, rrah të bëj veç atë çka di të bëj më mirë.… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Flurans Ilia

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Flurans Ilia. Pse shkruaj?-Flurans Ilia Është një pyetje relativisht e vështirë për krijuesin. Nga më të vështirat. Njësoj si të pyesësh, përse shikojmë ëndrra? Nga burojnë ato? Ku shkojnë ëndrrat? Si janë sendërtuar… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Enkelejd Lamaj

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Enkelejd Lamaj Pse shkruaj?-Enkeled Lamaj Gjithnjë kam menduar (dhe mendoj) se, kur pyet një shkrimtar “Përse shkruan?” ai ka tendencën që të trillojë, po njësoj siç bën dhe në shkrimet e veta. Por,… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Gazmend Krasniqi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga shkrimtari Gazmend  Krasniqi. Ajo vijon si më poshtë…  PSE SHKRUAJ?-Gazmend Krasniqi (E dashur Arlinda, mendoj se kjo pyetje kërkon një libër, ky libër kërkon një jetë, prandaj po provoj të hedh vetëm ndonjë ide… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?-Merita Paparisto

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhes erdhi nga autorja Merita Paparisto. Ajo vijon si më poshtë… Pse shkruaj-Merita Paparisto Pse shkruaj? Para se të ulesha për të shkruar këte esé të shkurter, më kishte shkuar shumë herë nëpër mendje kjo pyetje dhe… Keep Reading

Pse shkruaj/Petraq Risto

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. I pari që u përgjigj ishte poeti Petraq Risto. Përgjigjia e tij vijon si më poshtë… Shkruaj, sepse… Petraq Risto Shkruaj, sepse është një proces tepër i thjeshtë: rendis fjalët nga e majta e zemrës, në të djathtën e… Keep Reading

Go to Top