Category archive

Pse shkruaj? - page 2

Pse shkruaj/Ajkuna Dakli

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Ajkuna Dakli. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Ajkuna Dakli     Pak histori me libra: “Mendo diçka të bukur që të pëlqen. Mendo sikur shëtit me barkë”, kjo ishte pëshpërima e nënës sime, buzë shtratit… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Nuhi Sadiku

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Nuhi Sadiku. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Nuhi Sadiku Më duhet ta nis me një ngjarje. Duhet të ketë qenë viti 2016, kur konkurrova në një konkurs letrar. Isha 17 vjeçar, më i riu ndër… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Ballsor Hoxha

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Ballsor Hoxha. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Ballsor Hoxha Hapja e lakut të magjepsjes. Çfarë pyetjeje! Paralizuese. E pafundme, që të mundëson edhe përveshjen për një elaborim sa më të sofistikuar, por aq më keq!,… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

PSE SHKRUAJ-Julia Gjika

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Julia Gjika. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Julia Gjika Në vjeshtë, qiejt ngarkohen me re të dendura gri dhe shkarkojnë shira, rrebeshe, stuhira. Në pranverë dhe në verë, flladi i lehtë largon retë e bardha… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Blerta Derhemi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Blerta Derhemi. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Blerta Derhemi Si e perceptoj të shkruarin? Të shkruarit është aftësia për të zhbërë dhe ribërë hapësirën, kohën dhe vendin ku ndodhesh, duke e transformuar të zakontën në… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?-Marsela Neni

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Marsela Neni. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Marsela Neni Pse shkruaj? Në një esé të fëmijërisë, në përpjekje për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, shkruaja: ʺMos e pyesni Lizën e Luis Kerolit (Louis Carroll) pse e… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Genci Gora. Vijon më poshtë. Pse Shkruaj?-Genci Gora Pse shkruaj? Shkruaj për ta kërkuar sinqeritetin në skutat më të thella. Jam një udhëtar në shkretëtirë në kërkim të pusit të fjalëve të thjeshta që… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Manjola Nasi. Vijon më poshtë. Pse Shkruaj?-Manjola Nasi PSE SHKRUAJ? Në orën e etikës, këtu e shumë vite, mësuesja na bënte të njëjtën pyetje çdo vjeshtë: po të kishte rënë zjarr në një… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Brikena Qama

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga Brikena Qama. Pse Shkruaj?-Brikena Qama Përse shkruaj? Të gjitha herët që i kam bërë vetes këtë pyetje, i jam kthyer shkrimit dhe takimet e mia me muzën kanë ndodhur në çastet kur kam qenë… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?/Desantila Qerimaj

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhës erdhi nga poetja Desantila Qerimaj. Pse shkruaj?/Desantila Qerimaj Asht pyetje që ja kam ba aq shpesh vedit e asnjiher’ s’i kam dhanë ndoj përgjigje që m’bind. Dij që kur shkruej shkarkoj barrën e padukshme t’pështjellimit shpirtnor… Keep Reading

Go to Top