Category archive

Tharm - page 42

Letërsi/Përkthim/Tharm

Dritë-Janis Ricos

Dritë-Janis Ricos Një degëz bajame para dritares, një degëz e vetme të fsheh gjysmën e fshatit. Dashuria në pëllëmbë të fsheh gjithë botën. Mbetet veç drita. Përktheu: Romeo Çollaku Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Vdekja është e gjatë-Alain Bosquet

Vdekja është e gjatë-Alain Bosquet   Një petale trëndafili që vallëzon, që ndalet. Një bubuzhel i lumtur si një heshtje. Një strall ku prehet një pëshpërimë vagabonde. Një shatërvan me tri muzikat e tij. Një frut që fle në parfumin e lehtë të tij. Një kaltërsi qielli që ka zbritur ashtu kot mbi çatitë, për… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Kleopatra-MARIO BENEDETTI

MARIO BENEDETTI  (Montevideo, 1920 – 2009) Duke qenë e vetmja femër midis gjashtë vëllezërve, më mbanin si ujët e paktë në familje. Vëllezërit më kishin (ende më kanë) të shtrenjtë, veç më bezdisnin shumë me ato shakatë e tyre të rënda mbi veçoritë e gjendjes sime femërore. Shkëmbenin qyfyre me njëri-tjetrin duke më shpotitur mua,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjithmonë-Frederik Rreshpja

Gjithmonë-Frederik Rreshpja Është gjithmonë një trëndafil, ndoshta edhe prej reje, ose i bërë nga zëri im. Është gjithmonë një yll që fle e gdhihet te dritarja ime Dhe një zog që ikën nga kafazi i qiellit, Është edhe hija jote ngjyrëgri që lulëzon. Hija jote gjithmonë më ka kujtuar Ngjyrën e aeroporteve braktisur nga avionët.… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh IV-Erjon Papagjoni

Erjon Papagjoni Heroit tonë nuk i hahej e nuk i pihej, nuk i flihej. Diçka i shtrëngonte kokën, gjoksin, shpatullat, e mundonte dhe s’e linte të flinte. Kishte raste që dilte natën në pyll dhe ecte tutje-tëhu, duke trazuar flokët me të dyja duart, si një somnambul nën pushtetin e ëndrrave të tij. Iu shfaqën… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Fëmijëri-Frederik Rreshpja

Fëmijëri-Frederik Rreshpja Çeli trëndafili i kuq te porta në mëngjes, Si vetëtimë. Erdhi dikur një vajzë me shall të kuq e trokiti te porta. Tani nuk jam më i ri dhe ngjyrat i ngatërroj, Ndoshta ky është një trëndafil i bardhë, Ndofta ky është një trëndafil blu. Megjithatë e di: erdhi një trëndafil me shall,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Gjoni i madh III-Erjon Papagjoni

Gjoni i madh-Erjon Papagjoni Si çdo të diel, Mamuthi ngarkoi tre mushkat me dru, por ndryshe nga gjithë të dielat e tjera mori rrugicën që të zbriste në sheshin e rrëmujshëm në qendër të fshatit. Përkohësisht tregu ishte zhvendosur aty pasi në tregun e lagjes së tij kishte patur shkarje dheu. Në sheshin ku zhvillohej… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Pastel-Frederik Rreshpja

Pastel-Frederik Rreshpja Ra një sorkadhe me kryqin e një vetëtime te koka. Dalëngadalë u tret te qimiteri i shirave. Vijnë dimrat dhe hanë stinët Vetëm një dhembje klith ende mbi shkëmbinjtë. Keep Reading

Letërsi/Tharm

Pa më thuaj, ç’është një poet!-Alain Bosquet

Pa më thuaj, ç’është një poet!-Alain Bosquet – Pa më thuaj, ç’është një poet! – Pa më thuaj, ç’duhet një poet? – Ai i zëvendëson qentë me likornat*. – Pa më thuaj, a nuk paska talente të tjerë? – Ai u çon ëndrrën atyre që nuk guxojnë të ëndërrojnë. – Thuaj pra, a ka ndonjë vlerë kjo? – Kur do, ai… Keep Reading

1 40 41 42 43 44 47
Go to Top