DALLËNDYSHJA-Xhevdet Bajraj

in Letërsi/Tharm by

DALLËNDYSHJA-Xhevdet Bajraj

 

Mbrëmë ishte party i shkëlqyeshëm
kishte shumë njerëz
dhe shumë alkool
por nuk jam dehur

Kah ora dy e mëngjesit
nuk kishte mbetur njeri i gjallë
nëpër sallonin e shtëpisë
parakaloi një tigër
ndërsa qeni i zonjës së shtëpisë
u shndërrua në kanarinë
dhe doli nga dritarja
duke fluturuar

Nëpër të njëjtën dritare
hyri një dallëndyshe
më mori me sqep
si të isha një fije kashte
dhe më dërgoi në pranverën
nga e cila më kishin përzënë
qëmoti.

 

Shkëputur nga vëllimi: “Me zemër në qese najloni”, Sh. B. “Armagedoni”, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top