PËRBALLË MEJE-Xhevdet Bajraj

in Letërsi/Tharm by

PËRBALLË MEJE-Xhevdet Bajraj

 

Tërë jetën u përpoqa
ta ndërtoj
një botë për vete
dhe tash kur e përfundova
më lanë këmbët
nuk mund ta bëj
as edhe një hap para.

Përballë meje
një sorrë e zezë
bart aq shumë fije kashte
saqë kam përshtypjen
se është duke ndërtuar
fole mitralozi.

Muzë
mos ke frikë
po vrapoj kah ti
pa këmbë.

Mbase do të vonohem
por gjithsesi do të vij.

 

Nga libri “Unaza e Saturnit”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Çikla-Charles Bukowski

Çikla-Charles Bukowski Ështe iluzion nëse mendon se thjesht po e lexon këtë

DON KISHOTI-Nazim Hikmet

DON KISHOTI-Nazim Hikmet Kalorësi i rinisë së përjetshmeNdoqi, rreth të pesëdhjetave,Arsyen që
Go to Top