Tag archive

Xhevdet Bajraj

PËRBALLË MEJE-Xhevdet Bajraj

PËRBALLË MEJE-Xhevdet Bajraj   Tërë jetën u përpoqata ndërtojnjë botë për vete dhe tash kur e përfundovamë lanë këmbët nuk mund ta bëj as edhe një hap para. Përballë meje një sorrë e zezë bart aq shumë fije kashte saqë kam përshtypjen se është duke ndërtuar fole mitralozi. Muzë mos ke frikë po vrapoj kah… Keep Reading

Letërsi/Tharm

NJË GRUA QË KISHTE DASHURUAR SHUMË-Xhevdet Bajraj

NJË GRUA QË KISHTE DASHURUAR SHUMË-Xhevdet Bajraj   Një grua e shndërruar në një grusht dheuende e mban mendqë dikur kishte dashuruar shumëaq shumësa tani nga ajonë një fushë pa Zotmbinë lule.Nganjëherëpor vetëm nganjëherëkafshët u afroheni nuhasin atoe dridhenpastaj lëshojnë një zëtë dhimbshëmsi në ditën e parë të botës. Imazhi: © Patrizia Burra  Keep Reading

Letërsi/Tharm

NË VEND TË YLBERIT-Xhevdet Bajraj

NË VEND TË YLBERIT-Xhevdet Bajraj   Nga pusi i dëshirave përplot monedha engjëjt ikënre të zeza mbaj mbi qepallë natën kërkoj yllin e fikur ditën ndjell zogun e ikur. E dashurkur të mbetesh njëherë vetëmkur të të shtrijë dhembja përtokee unë s’do të jam mëpas shiut në vend të ylberitgjithmonë do të të shfaqet një… Keep Reading

Letërsi/Tharm

VERË E BARDHË RAHOVECI-Xhevdet Bajraj

VERË E BARDHË RAHOVECI-Xhevdet Bajraj   Sa herë që binte në gjumë poeti një muzë e lidhte kalin para derës dhe i hynte në ëndërr zbathur shkelte si gratë kur e shkelin rrushin për ta bërë verë. Një ditë prej ditësh poeti vdiq në gjumë muza mbeti e bllokuar në ëndërr zbathur. E morën poetin… Keep Reading

Letërsi/Tharm

NË KAFENENË BALLKANIKE-XHEVDET BAJRAJ

NË KAFENENË BALLKANIKE-XHEVDET BAJRAJ   Në kafenenë ballkanike vdekja ndërroi tavolinën i fishkëlloi vetë Zotit dhe porositi masakër shqiptare të pjekur në zjarr shtëpish Femijët me nga një grusht plumba në gjoks ikën në parajsë mbetën vetëm varret e vockla të tyre si farë e ndërgjegjes njerëzore Në këtë natë të mbarsur me klithma dhembja… Keep Reading

Letërsi/Tharm

VAJZA QË E MBIJETOI MASAKRËN-Xhevdet Bajraj

VAJZA QË E MBIJETOI MASAKRËN-Xhevdet Bajraj   Ajo vajza që i mbijetoi masakrës tashmë është rritur është bërë grua e nënë Zemra i bëhet mal kur i sheh dy vajzat e saj duke lozur me kukulla Edhe ajo ende e ruan kukullën e saj që e kishte humbur një këmbë kur eksplodoi bomba në afërsi… Keep Reading

Letërsi/Tharm

PRONARI I SHITORES SË LODRAVE-Xhevdet Bajraj

PRONARI I SHITORES SË LODRAVE-Xhevdet Bajraj   Në kryeqytetin e shtetit ku në çdo stinë lulëzon korrupsioni sundonte (sepse fitonte shumë para) politikani që është pronar i shitores së madhe të lodrave të fëmijëve të vrarë në luftë. Paj pranë thesarit si në përralla ashtu edhe në jetë gjithmonë qëndron një përbindësh. Keep Reading

Letërsi/Tharm

BORA NË PARK-Xhevdet Bajraj

BORA NË PARK-Xhevdet Bajraj   Një plak që dukej memec se nuk fliste me njeri të gjallë kur pasi dilte nga shtëpia arrinte në park i përshëndeste lulet (ndonjërën e ledhatonte) drurët (ndonjërin e përqafonte) zogjtë (ndonjëri hante nga dora e tij) Kur vdiq (disa ditë kishte qëndruar ashtu derisa e gjetën në shtëpi në… Keep Reading

Letërsi/Tharm

DALLËNDYSHJA-Xhevdet Bajraj

DALLËNDYSHJA-Xhevdet Bajraj   Mbrëmë ishte party i shkëlqyeshëm kishte shumë njerëz dhe shumë alkool por nuk jam dehur Kah ora dy e mëngjesit nuk kishte mbetur njeri i gjallë nëpër sallonin e shtëpisë parakaloi një tigër ndërsa qeni i zonjës së shtëpisë u shndërrua në kanarinë dhe doli nga dritarja duke fluturuar Nëpër të njëjtën… Keep Reading

Letërsi/Tharm

DRITARJA E SHTËPISË SË VJETËR-Xhevdet Bajraj

DRITARJA E SHTËPISË SË VJETËR-Xhevdet Bajraj   Pesë orë e ka bartur mbi shpinë dritaren e shtëpisë së fshatit, kur arriti në qytet e vendosi në shtëpinë e re, i gëzuar hyri në dhomë dhe po shikonte nëpër dritare, nuk e kuptonte pse nuk e shihte peizazhin e fshatit, ishte e njëjta dritare nëpër të… Keep Reading

Go to Top