NË KAFENENË BALLKANIKE-XHEVDET BAJRAJ

in Letërsi/Tharm by

NË KAFENENË BALLKANIKE-XHEVDET BAJRAJ

 

Në kafenenë ballkanike vdekja ndërroi tavolinën
i fishkëlloi vetë Zotit dhe porositi
masakër shqiptare të pjekur në zjarr shtëpish

Femijët me nga një grusht plumba në gjoks
ikën në parajsë
mbetën vetëm varret e vockla të tyre
si farë e ndërgjegjes njerëzore

Në këtë natë të mbarsur me klithma
dhembja e ka shijen e shpëtimit të hidhur
murit të tejdukshëm të mëngjesit
kacavaren lulet e çelura të çmendjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top