Category archive

Tharm - page 41

Letërsi/Përkthim/Tharm

Bertolt Brecht – Lavdi të nxënit

Bertolt Brecht – Lavdi të nxënit   “Mëso më të thjeshtën e gjërave! Ata, Të cilëve u ka ardh’ dita, S’janë kurrë tepër vonë! Mëso ABC-në; s’mjafton, vërtet, Megjithatë mësoje! Mos u pezmato! Fillo! Gjithçka duhet të dish! Ty të takon të jesh në krye.   Mëso, o njeri i bujtinës! Mëso, o njeri në… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Kam të vdekurit e mi-Yehuda Amichai

Kam të vdekurit e mi-Yehuda Amichai Kam të vdekurit e mi varrosur në ajër,  Kam nënë, që qan për mua, edhe pse jam ende gjallë. Unë ngjaj me tokën Që përleshet me kohën. Dikur drita e gjelbër ish e lumtur Pranë fytyrës tënde në kornizën e dritares. Tash vetëm n’ëndrra mund të dua ende fort.… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

SA PAK-MARIO BENEDETTI

SA PAK-MARIO BENEDETTI  (Montevideo, 1920 – 2009) Sa pak  është ajo që ti di ajo që di për mua ajo që sheh janë retë e mia janë heshtjet e mia janë gjestet e mia ajo që di për mua ajo që njeh është trishtimi i shtëpisë sime parë nga jashtë janë kanatat e trishtimit tim… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Teoria e të mbajturit distancë-Izet Sarajlić

Teoria e të mbajturit distancë-Izet Sarajlić   Teoria e të mbajturit distancë Është zbuluar nga shkrimtarët e “post-script”-it, Të cilët nuk duan të rrezikojnë diç. Për vete u përkas atyre Që besojnë se Te hënën duhet të flasësh mbi Të Hënën Sepse E Premtja mund të jetë tepër vonë. Është e vështirë, sigurisht, Të shkruash… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

ZEMRA E HUMBUR-EMILIA PARDO BAZÁN

EMILIA PARDO BAZÁN Një buzëmbrëmje, duke shëtitur rrugëve të qytetit, shikoj një objekt të kuq; ulem për ta parë më mirë: ishte një zemër e përgjakur, por me jetë. E mora plot kujdes. «Duhet t´i ketë humbur ndonjë gruaje», mendova, duke vrojtuar pastërtinë dhe delikatesën e atij organi të dashur, që, me ta prekur me… Keep Reading

Letërsi/Tharm

MOSHA E QENIT APO DITËLINDJA-Martin Camaj

MOSHA E QENIT APO DITËLINDJA-Martin Camaj Kremtuem gjith natën i ri e i vjetër kohën që vdiq e vrame në mue. E thanë: askush s’do të lypi gjak për të. Ajo nuk ishte festë, por drekë! Në mëngjes mbas dere qentë me sy keqardhës e të butë nuk pritshin eshtna, por mue me u nisë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

LOJË E ÇUDITSHME – Flurans Ilia

Flurans Ilia Nata i mbathi rrobat e aktrimit. Dita e falënderoi që erdhi. Ja behu ora e ndërrimit të roleve. Ora e shtegtimit të ëndrrës së ditës nëpër natë. Ora zvarranike e kapërcimit të rrugëve dhe semaforëve të përskuqur të Unazës së Qytetit, qarkuar si gjarpër rreth një oazi ku Nata i buzëqesh simotrës së… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Sheila-Anita Zela

Anita Zela Nuk kam menduar kurrë të mbaj qen. I dua kafshët, por prania e një qeni më është dukur gjithnjë si prova e pakundërshtueshme e vetmisë. Derisa u shpërngula në Greenstone. Luizën e njoha që ditën e parë. Erdhi afër fugonit që po shkarkonte gjërat e mia dhe më zgjati dorën. – Unë jam… Keep Reading

1 39 40 41 42 43 50
Go to Top