Tag archive

Sueton Zhugri

Gjysmat e së tërës-Sueton Zhugri

Gjysmat e së tërës-Sueton Zhugri   Ajo e la buzëqeshjen përgjysmë atëherë kur dhe hëna nxori gjysmën e kokës së saj në diell. Mandej tha një gjysmë fjale në gjysmë errësirë me gjysmë zemre që tingëlloi; si gjysmë note dhe pikëlloi- si një gjysmë nate; Gjestet e saj të pambaruara u rrokullisën kalldrëmit të rrugicës… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ngjarje që s’ndodhin-Sueton Zhugri

Ngjarje që s’ndodhin-Sueton Zhugri   A i humbet dot gjërat që kurrë nuk i pate? Për shembull këtë puthje që nuk e dhe, këtë ledhatim që nuk e more, këngën që përmendsh nuk e mësove, kockën e këmbës që nuk e theve, sëmundjen e ligë që nuk e përcolle, netët që nuk fjete mbi trotuar,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

E vogla ime-Sueton Zhugri

E vogla ime-Sueton Zhugri   E vërtetë, një ditë do të të humbisja. Do të ishte një këputje ajri, një thyerje nate një agim i heshtur. Një ditë do të më humbisje me puthje pranë lumit të Lanës rrëmujës së maceve të zeza një ditë do të të humbisja ashtu në jerm si ti dhe… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Në tregun e sendeve-Sueton Zhugri

Në tregun e sendeve-Sueton Zhugri   Shiten divanë nga toka e dhimbjeve. Një të ulur dhe plasin ofshamat. Urdhëroni zotëri, uluni dhe provoni nuk do të mbeteni i zhgënjyer, tre pushime zemre dhe dhjetë të rëni të fikët vetëm sot. Në fund, të gjithë shëruar, sigurisht… por nëse kërkoni befasi, marrje fryme, pështjellime, këtu shitet… Keep Reading

Go to Top