Mozaik me gurë të humbur -Sueton Zhugri

in Letërsi/Tharm by

Mozaik me gurë të humbur -Sueton Zhugri


Mos i hidh gurët të mbyten në det!
Janë të rëndë e kanë nevojë për frymë.
I ke parë shtatoret?
Të menduara sikur pa pushim numërojnë
shpirtrat e guackave të gllabëruara.
Me sytë përdhe sikur fshehin enigma
dhe gjokset e zhveshura tejperdorur nga koha
u zverdhen muzgjeve

Gjysmëbuzëqeshjet e ngrira të shtatoreve
Shfletohen edhe faqeve të reve
Dhe pleqtë që fjalamanë bëjnë ngadalë drejt kafenesë
Ta mbulojnë vështrimin me rrudha…

13.2.2021

Skulptura: Briony Marshall

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top