SA TË RROK SYRI DREJT TRUPIT TIM-Paul Éluard

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

SA TË RROK SYRI DREJT TRUPIT TIM-Paul Éluard

 

Gjithë pemët gjithë degët gjithë gjethet

Bari rrëzë shkëmbinjve dhe masa e shtëpive

Së largu deti që syri yt e lag

Ato imazhe të një dite pas tjetrës

Veset virtytet kaq të papërsosura

Tejdukshmëria e kalimtarëve rrugëve të rastit

Dhe kalimtaret që të dalin nga kërkimet e ngulmëta

Idengulitjet e tua zemëplumb e buzëvirgjra

Veset virtytet kaq të papërsosura

Ngjashmëria e vështrimeve të lejuar me sytë që pushtove

Pështjellimi i trupave lodhjeve afsheve

Imitimi i fjalëve qëndrimeve ideve

Veset virtytet kaq të papërsosura

 

Dashuria është njeriu i papërfunduar.

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top