I lidhur prej egos-DH Lawrence

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

I lidhur prej egos-DH Lawrence

Nëse një bimë lidhet me vazon
njeriu lidhet me egon
i mbyllur në vetëdijen e tij të kufizuar mendore.

Kështu ai nuk mund të ndiejë,
ose të dashurojë, të gëzohet apo edhe të hidhërohet më,
ai është i lidhur me egon,
i lidhur me vazon
në vazon e mendjemadhësisë së tij,
dhe ai vetëm sa mund të vdesë ngadalë.

Në të kundërt, nëse ai është një bimë e fortë.
Atëherë ai mund ta krisë vazon,
guaskën e egos së tij,
dhe të fitojë sërish rrënjët e tij në tokë,
në tokën e gjallë.

Përktheu: Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top