PAKSA E SHFYTYRUAR-Paul Eluard

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

PAKSA E SHFYTYRUAR-Paul Eluard

 

Lamtumirë trishtim

Mirëdita trishtim

Ti je skalitur në vijat e tavanit

Je skalitur brenda syve që dua

Por nuk je krejt mjerimi

Sepse buzët më të skamura të tradhtojnë

Me një buzëqeshje

Mirëdita trishtim

Dashuri trupash të këndshëm

Fuqi e dashurisë

Nga ia beh dashamirësia

Si një përbindësh pa trup

Kokë e zhgënjyer

Fytyrëbukuri trishtim

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Paspak-Jorge Luis Borges

Paspak-Jorge Luis Borges Paspak mëson ndryshimin e zbehtë ndërmjet mbajtjes së dorës

Gozhdët-Janis Ricos

Gozhdët-Janis Ricos     E tepërt dhe kjo, ajo edhe tjetra. Ngordhi
Go to Top