NJË TJETËR ZË-Yves Bonnefoy

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

NJË TJETËR ZË-Yves Bonnefoy

 

Duke tundur flokët a hirin e Feniksit,
Ç’nojmë rrekesh të bësh kur gjithçka ndalet,

Dhe kur mesnata e qenies ndriçon tryezat?

*

Ç’shenjë mban mbi buzët e tua të zeza,
Ç’fjalë të gjorë kur gjithçka hesht,

Urë zjarri e fundme kur vatra ngurron e mbyllet?

*

Do mund të rroj brenda teje, do shkul
Prej teje çdo dritë,

Çdo mishërim, çdo gumë, çdo ligj.

*

Dhe, në boshin ku unë të ngre, do çel
Rrugën e rrufesë,

Ose britmën më të madhe që tentoi ndonjëherë njeriu.


Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top