JANË LUMENJTË-Jorge Luis Borges

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Jorge Luis Borge

 

Ne jemi koha. E Heraklitit të Errët
jemi parabola më e famshme në botë.
Jemi uji, nuk jemi diamanti i fortë,
uji që humbet dhe jo uji i ndenjur.
Jemi lumi dhe jemi greku i vjetër
që shihet në lumë. Pasqyrimi i fytyrës
ndryshon në ujin e ndryshueses pasqyrë,
në qelqin që, si zjarri, është përherë një tjetër.
Jemi lumi i kotë, i paracaktuar
të rendë në det; rrethuar me errësirë.
Gjithçka shkon, gjithçka na thotë lamtumirë.
Gjurmët e kujtesës të gjitha janë shuar.
Por ka megjithatë diçka që qëndron,
por ka megjithatë diçka që vajton.

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Symbyllur-Sueton Zhugri

Symbyllur-Sueton Zhugri   Një peshk ra prej hënepapeshëpafrymëmustaqellisi një send, një gjë,

Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges   BIE SHI Në ç’të djeshme, në ç’oborre të

FRYMË-Mark Strand

FRYMË-Mark Strand Kur t’i shohësh, thuaju atyre që ende jam këtu,që me
Go to Top