BALADA PËR TRE LUMENJ-FEDERICO GARCIA LORCA

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

BALADA PËR TRE LUMENJ-FEDERICO GARCIA LORCA

 

Lumi Guadalkivir
portokaj dhe ullinj çan përmes.
Të dy lumenjtë e Granadës,
nga dëbora përmbi arë zbresin.

Eh, kjo dashuri
që iku e më s’u kthye!

Lumi Guadalkivir
flokë shegë të kuqe flakë.
Të dy lumenjtë e Granadës,
njëri derdh lot e tjetri gjak.

Eh, kjo dashuri
që në ajër u tret!

Për varkat me velë
ka një udhë Sevilja;
përmes ujërave të Granadës
lundrojnë vetëm psherëtima.

Eh, kjo dashuri
që iku e më s’u kthye!

Guadalkivir, kullë e lartë
dhe erë në portokallishtë.
Lumenjtë Darro dhe Henil,
shtrirë të vdekur në gjolisht.

Eh, kjo dashuri
që në ajër u tret!

Kush tha se uji na sjellka
një zjarr të fryrë me britma!

Eh, dashuri
që iku e më s’u kthye!

Sjell ullinj dhe lule portokalli
në detet e tu, o Andaluzi.

Eh, kjo dashuri
që në ajër u tret!

 

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top