KËTU NUK KA PLEQ-MARIO BENEDETTI

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

KËTU NUK KA PLEQ-MARIO BENEDETTI

Këtu nuk ka pleq, vetëm na erdhi pasditja:
një pasdite plot me përvojë,
përvojë në dashuri dhe romantizëm…
Këtu s’ka pleq, thjesht ka mbërritur pasditja…
Plak është edhe Deti por bëhet gjigant,
plak është edhe Dielli por na ngroh,
plakë është edhe Hëna por na ndriçon,
plakë është edhe Toka por na jep jetë,
plakë është edhe DASHURIA por na trimëron…
Këtu nuk ka pleq, thjesht ka ardhur pasditja…

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top