Ndërsa poemat rrjedhin-Charles Bukowski

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Ndërsa poemat rrjedhin-Charles Bukowski

Ndërsa poemat rrjedhin me mijëra
ti kupton se ke krijuar shumë pak.
ky mendim zbret me shiun, me rrezet e diellit, me trafikun, me netët dhe me ditët e viteve, me fytyrat.
të largoheshe nga kjo do të ishte më e lehtë sesa ta jetoje,
teksa shtyp një rresht më shumë tashmë ndërsa një burrë luan në piano nga radioja, shkrimtarët më të mirë kanë thënë shumë pak
dhe më të këqinjtë,
aq shumë.

Përktheu: Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top