Më pëlqejnë librat tuaj- Charles Bukowski

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Më pëlqejnë librat tuaj- Charles Bukowski

Në rreshtin e basteve, ca ditë më parë,
burri pas meje më pyeti:
– Mos jeni gjë Henry Chinaski?

– Hëmmm, – iu përgjigja unë.

– Më pëlqejnë librat tuaj,, – vazhdoi ai.

– Faleminderit, – i thashë.

– Kush ju pëlqen në këtë garë? – më pyeti ai.

– Hëm, – u përgjigja unë.

– Mua më pëlqen kali i katërt, – më tha ai.

Unë hodha bastin dhe u ktheva në vendin tim…

Ca ditë më vonë, garën tjetër, jam në radhë dhe ja ku është i njëjti burrë
duke ndenjur pas meje sërish,
ka të paktën 50 rreshta te dritaret
por ai duhet të gjejë timen sërish.

– Unë mendoj se kjo garë favorizon ata që janë më afër, – më tha ai pas qafe. – Pista duket e rënduar.

– Dëgjo, – thashë pa parë përreth, – sjell ters të flasësh për kuajt në pistë…

– Çfarë rregulli është ky? – më pyeti ai. – Zoti nuk vë rregulla…

Unë u ktheva dhe e këqyra:
– Ndoshta Ai jo, por unë po.

Pas garës që pasoi
u futa në radhë, hodha një vështrim pas meje
ai nuk ishte aty:

Humba një tjetër lexues:

Humbas 2 apo 3 në javë.

Aq më mirë.

Le të kthehen te Kafka.

Përktheu: Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top