Një pakt-Ezra Pound

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Një pakt-Ezra Pound

Po bëj një pakt me ty, Walt Whitman –
Të kam urryer për një kohë të gjatë.
Po vij te ty si një fëmijë i rritur
I cili ka patur një baba kokëderr;
Tashmë jam mjafueshëm i rritur për të bërë miq.
Ishe ti ai që e theu drurin e ri,
Tani është koha për të gdhendur.
Ne kemi një limfë dhe një rrënjë-
Le të bëjmë tregti me njëri-tjetrin.

Përktheu: Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top