Tag archive

Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite të çuditshme të shpirtrave që u gjendën mes tyre Njerëz të paditur që flisnin një gjuhë të ashpërNjë shpirt që nuk do ta harronin nga të gjithë të tjerëtHapësirë e yjëzuar akrash e një ngastre të mëparshmeAty ku ai vërtitej në rrugën e… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Një pakt-Ezra Pound

Një pakt-Ezra Pound Po bëj një pakt me ty, Walt Whitman – Të kam urryer për një kohë të gjatë. Po vij te ty si një fëmijë i rritur I cili ka patur një baba kokëderr;Tashmë jam mjafueshëm i rritur për të bërë miq.Ishe ti ai që e theu drurin e ri, Tani është koha… Keep Reading

Uncategorized

IDEOGRAMA KINEZE-Ezra Pound

Ezra Pound Nga libri “ABC of Reading”. Parathënie për esenë “The Chinese Written Character as a Medium for Poetry” nga Prof. Ernest Fenollosa, e botuar postume nga Ezra Pound.) Eseja e Fenollosa-s ishte ndoshta tepër e përparuar në kohë për t’u kuptuar lehtësisht. Ai nuk pretendonte që metoda e vet të ishte me të vërtetë… Keep Reading

Uncategorized

Françeska-Ezra Pound

Françeska-Ezra Pound   Ti erdhe prej natës ku ishe kredhurDhe në duar mbaje lule,Tani do dalësh prej një rrungaje njerëzish,Prej një kaosi fjalësh rreth teje. Unë që të kam parë mes gjërash parësoreU nxeha kur ta përmendën emrinNë vende të rëndomta.Sa do doja që valë të ftohta të vërshonin mbi mendjen timeDhe bota të venitej… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Një ditë në Paris me Ezra Pound-in

Luan Rama Sapo kisha parë në internet disa xhirime të vizitës së Ezra Pound-it në Paris në vitin 1965. Një xhirim amator me sa duket, i dy shkrimtarëve të rinj francezë, që po e shoqëronin dhe që ishin admiratorë të letërsisë së tij. Pound vinte nga Italia, ku prej shumë vitesh jetonte në Venecia, por… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

FRANÇESKA-Ezra Pound

FRANÇESKA- Ezra Pound Ti hyre brenda nga nata jashtë Dhe në duar kishe lule, Tani ti do dalësh nga një konfuzion njerëzish, Nga një trazirë gojosjesh në lidhje me ty. Unë, që të kam parë mes gjërash parake, U zemërova kur ta thanë emrin Në vende të rëndomta. Do doja që dallgët e ftohta të… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Një vajzë-Ezra Pound

Një vajzë-Ezra Pound   Pema më ka depërtuar në duar, Limfa e saj më ka mbushur krahët, Pema është rritur në gjirin tim – Teposhtë, Degët rriten nga unë, si krahë.   Pemë je ti, Myshk je ti, Ti je si manushaqet me erën sipër tyre. Një fëmijë – kaq i madh – je ti,… Keep Reading

Go to Top