Një vajzë-Ezra Pound

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Një vajzë-Ezra Pound

 

Pema më ka depërtuar në duar,

Limfa e saj më ka mbushur krahët,

Pema është rritur në gjirin tim –

Teposhtë,

Degët rriten nga unë, si krahë.

 

Pemë je ti,

Myshk je ti,

Ti je si manushaqet me erën sipër tyre.

Një fëmijë – kaq i madh – je ti,

Dhe e gjithë kjo për botën është një çmenduri.

 

Përktheu: Redi Sheqeri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top