Poezi nga EDUARDO GALEANO

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Poezi nga EDUARDO GALEANO

 

Nga minjtë, mësuam të bëjmë tunele.

Nga kastorët mësuam të bëjmë diga.

Nga zogjtë mësuam të bëjmë shtëpi.

Nga merimangat mësuam të thurim.

Nga trungu që rrokullisej poshtë kodrës, mësuam të bëjmë rrotën.

Nga trungu që lundronte larg, mësuam të bëjmë anijen.

Nga era mësuam të bëjmë velën.

Po kush na i mësoi truket e këqija?

Nga kush mësuam të mundojmë fqinjin tonë dhe të poshtërojmë botën?

 

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top