TË VARFRIT-EDUARDO GALEANO

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

TË VARFRIT-EDUARDO GALEANO

 

Ekspertët, varfologët,
i studiojnë dhe na japin të dhëna të përditësuara.
Çfarë nuk hanë,
ku nuk punojnë,
sa janë,
sa nuk peshojnë,
sa nuk janë të gjatë,
çfarë nuk kanë,
çfarë nuk mendojnë,
çfarë nuk votojnë,
në çfarë nuk besojnë.
Na ngelet të dimë vetëm përse të varfrit janë të varfër,
pa tokë, pa shtëpi, pa rrugë.
Mos ndoshta të varfrit janë të varfër
sepse uria e tyre na ushqen
dhe lakuriqësia e tyre na vesh?
E ç’do të ishim ne pa të varfrit?

______

Nga libri: “Askushët

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top