Tag archive

Federico García Lorca

Letërsi/Përkthim/Tharm

BALADA PËR TRE LUMENJ-FEDERICO GARCIA LORCA

BALADA PËR TRE LUMENJ-FEDERICO GARCIA LORCA   Lumi Guadalkivir portokaj dhe ullinj çan përmes. Të dy lumenjtë e Granadës, nga dëbora përmbi arë zbresin. Eh, kjo dashuri që iku e më s’u kthye! Lumi Guadalkivir flokë shegë të kuqe flakë. Të dy lumenjtë e Granadës, njëri derdh lot e tjetri gjak. Eh, kjo dashuri që… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

LORKA QAU PARA PUSHKATIMIT-Petraq Risto

LORKA QAU PARA PUSHKATIMIT-Petraq Risto   Spanja ngulte thonjtë në duar: zjarrin e gjakut lotët s’e shuajnë. Qau, si fëmijë qau, me zë qau. Bajonetat: brirët e demit të zi që Injacion vrau. Qau. Ushtarët fshinin faqet e nxehta te kondaku. Lorka kish njëmijë fëmijë me njëmijë nëna prej brumi qiellor. Qau. Hëna lart –… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

MËNGJES HERËT-Federico García Lorca

MËNGJES HERËT-Federico García Lorca   Porsi dhe dashuria harkëtarët  janë të verbër. Në natën e gjelbër shigjetat lenë gjurmë zambakësh të ngazëllyer. Thembra e hënës dërrmon retë e purpurta dhe ato drithërohen të mbushura me vesë. Ajme, porsi dhe dashuria harkëtarët janë të verbër!   Përktheu: Merita Paparisto Keep Reading

Go to Top