MËNGJES HERËT-Federico García Lorca

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

MËNGJES HERËT-Federico García Lorca

 

Porsi dhe dashuria
harkëtarët 
janë të verbër.

Në natën e gjelbër
shigjetat
lenë gjurmë zambakësh
të ngazëllyer.

Thembra e hënës
dërrmon retë e purpurta
dhe ato drithërohen
të mbushura me vesë.

Ajme, porsi dhe dashuria
harkëtarët
janë të verbër!

 

Përktheu: Merita Paparisto

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top