Tag archive

Warsan Shire

Çfarë bënë ata dje pasdite-Warsan Shire

Çfarë bënë ata dje pasdite-Warsan Shire ata i vunë zjarrin shtëpisë së hallës sime unë qava ashtu siç bëjnë gratë në televizore kruspulluarsi një kartëmonedhë pesë paundëshe.i telefonova djalit që më donte duke u përpjekur ta qetësoja timbrin e zërit i thashë “hello”ai tha, Warsan, çfarë ke, çfarë ka ndodhur?unë jam lutur, dhe këto qenkan me sa… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Trashëgimia-Warsan Shire

Trashëgimia-Warsan Shire   Nga i ke marrë ata sy të mëdhenj?Nga ime më.Po ato buzë nga i ke marrë?Nga ime më.Dhe vetminë?Nga ime më.Dhe atë zemër të thyer?Nga ime më.Po mungesën, nga e ke marrë mungesën?Nga im atë.   Përktheu: Arlinda Guma Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

E Dashur Hënë-Warsan Shire

E Dashur Hënë-Warsan Shire   E dashur Hënë, Ne të fajësojmë ty për përmbytjet për gjakun që derdhetpër burrat që janë edhe ujqër dhe, edhe pse ti mund të tërhiqeshbatica hyn prej flokëve të saj,ne u themi njerëzve se kemi ecur mbi ty të fajësojmë për natën për errësirën për fantazmat ty gjënë e ftohtë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Suvenir-Warsan Shire

Suvenir-Warsan Shire   Them se kam sjellë luftën me vete në lëkurën time, një qefin që më rrotullon kafkën, materie nën thonjtë e mi.Ajo më ulet në këmbë, ndërsa unë shoh TV. Dëgjoj frymën e saj të lagësht në sfond të çdo telefonate. E ndiej duke fjetur mes nesh në shtrat. Ajo shkumëzon shpinën time… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Vajzëri e tejskajshme-Warsan Shire

Vajzëri e tejskajshme-Warsan Shire   Një lak, një vajzë e lindurpër çdo familje,prelud i vuajtjes.Bekoje vajzën, shkakun e pakënaqësisë, o shenjt mbrojtës i gjërave jo dhe aq të mira.A je atje o Zot? Jam unë, Warsan-i. E keqpërshtatshmja ëndërruese me sy hapur,obsesivja, e pashoqërueshmja.Lindur nga një ninullë duke vajtuar melaninën;për shenjat e para të ngjyrëskontrollohen… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

E shëmtuar-Warsan Shire

E shëmtuar-Warsan Shire   Vajza jote është e shëmtuar. Ajo e njeh nga afër humbjen, mbart qytete të tëra në bark. Fëmijë, të afërmit nuk e përkëdhelnin. Ajo ishte çarë në ashkla druri dhe uji deti. Ata thoshin se ajo u kujtonte luftën. Në ditëlindjen e saj të pesëmbëdhjetë, ti e mësove t’i lidhte flokët si… Keep Reading

Go to Top