Tag archive

Poezi

LIBRA UJORË-Neviana Shehi

LIBRA UJORË-Neviana Shehi     Dallga e detit dhe dallga e gurit matin lartësitë e njëra tjetrës pastaj hapin dyert e detit me bubullima të rënda   Në brigje ka ende zjarre grekësh të lashtë dhe anije të drunjta libra ujorë përplot histori dhe flokë nimfash të mbytura   Ndonjëherë nga një nimfë e tillë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Ato të Diela Dimri-Robert Hayden

Ato të Diela Dimri-Robert Hayden   Edhe të dielave babai im ngrihej herët, Vishej në errësirën e ftohtë mavi, Pastaj me duar të plasaritura që i dhembnin Nga puna jashtë në motin e përditshem I bënte zjarret e mbuluar në vatra të flakëronin. Kurrë, askush s’e falënderoi. Unë zgjohesha dhe dëgjoja si ciflosej, çahej i… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Nëmа-Danielle Pieratti

Nëmа-Danielle Pieratti   Një shigjetë më është ngulur nën vetull. S’mund tа injoroj. As mund të lëkund një kаfshë siç dimri më rrotullohet rreth qаfës. As të injoroj pjesën nën shpаtullën e djathtë, ku bujku zvarrit grabujën përmes sаnës. Në bаrin e gjаtë аnаsh, një drenushë e ka urdhëruаr të voglin të ulet e të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

NJË BOTË E PËRSOSUR-Xhevdet Bajraj

NJË BOTË E PËRSOSUR-Xhevdet Bajraj   Një shqiponjë fluturon në qiell në mënyrë të përsosur dhe klith. Një lepur vrapon në mënyrë të përsosur, fshihet në një ferrë të vogël të përsosur dhe hesht. Një ujk, në mënyrë të përsosur ndjek një qengj, e kafshon në fyt dhe qengji, i cili në mënyrë të përsosur… Keep Reading

Letërsi/Tharm

VJESHTA PA NËNËN- Eduart Sulollari

VJESHTA PA NËNËN- Eduart Sulollari   Asnjë metaforë nuk kam për këtë vjeshtë.   Shira të verbër, eshtrat e thyera të stinës që shkoi u lexojnë epitafe.   Nëpër pyje endet plaku i qiellit.   Nga xhepat e grisur e verdha pikon, edhe e kuqërremta që ylberi e harroi gjinjve të zhveshur të luginës.  … Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Në mbrojtje të poetëve-Niels Hav

Në mbrojtje të poetëve-Niels Hav   Çfarë të bëjmë me poetët? Jeta është e ashpër me ta, duken kaq mëshirues të veshur në të zeza, lëkura e tyre, e mavijosur nga stuhitë e brendshme. Poezia është një sëmundje e keqe, rendje e shoqëruar me kokëçarje, ulërimat e saj ndotin atmosferën si rrjedhjet nga stacionet e… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Nuk ka poetë-Martha Asunción Alonso

Nuk ka poetë-Martha Asunción Alonso   Nuk ka poetë në familjen time. Por gjyshi im Gregorio, kur vaditi kopshtin qëndroi mbasdite të tëra duke vështruar kanalin, më pas mërmiriti: Ne nuk e pimë ujin. Është ai që na pi ne. Jo, nuk ka poetë në familjen time. Por një herë, kur isha fëmijë, gjeta lëvozhga… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Elona Çuliq

Poezi nga Elona Çuliq   asnjë rrugë nuk të çon në Romë, tana rrugët të çojnë vetëm një vend; në djall, në ferr, në varr, edhe në parajsë, por ne nuk qëlluam prej atyne, kështu që me nge i fillojmë ditët, pa pyetje e pikëpyetje, vetëm tabula rasa me u mbushë me zbrazëtinë e së… Keep Reading

1 2 3 5
Go to Top