Solstice-Merita Paparisto

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Solstice-Merita Paparisto

 

O dhimbje e ëmbël

vjen e shkon si erë

ngre vrunduj gjethesh të thara

në pranverë…

e asnjëherë s’dihet nga ç’grykë del

ajme,

ish’ kaq e dhimbshme të mbyteshin në syte e mi

zogjtë e nëntokës ku nuk ka qiell

është vjeshtë e vonë, çdo kohe atje

diamante të ndezur janë yjet dhe sytë

në një sfond të errët, mavi.

Po shtegton dhe ti shtërg i qiellit,

në anën e errët të hënës

klith, ngjyhesh në të zi,

me sheh mendueshëm dhe shkruan.

 

____

Librin e gjeni në Amazon:

https://www.amazon.ca/dp/B088XXPJ3P/ref=sr_1_1?keywords=merita+paparisto+solstice&qid=1590095272&sr=8-1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top