Tag archive

Merita Paparisto

Shënime personale mbi romanin “The Testament” të shkrimtares Margaret Attwood/Merita Paparisto

Merita Paparisto Gjithmonë pyes veten çfarë e bën një roman që të quhet roman i mirë, apo shumë i mirë… që të qëndrojë veçmas, të dallohet në turmën e romaneve që gëlojnë nëpër librari dhe gjithmonë kam disa përgjigje, ndërsa njëra prej tyre ështê e pandryshueshme: “ koha është ajo që provon dhe veçon letërsinë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Bombardim-Merita Paparisto

Bombardim-Merita Paparisto   Kur u dëgjua zhurma e avionëve përmbi çati, gruaja po i jepte gji foshnjës. Fëmija tjetër po luante me një avion lodër prej balte. Trarët e nxirë fluturuan në ajrï. Foshnja ra përdhe dhe u thye, qumështi u derdh mbi dysheme. Gruaja e rrënuar mendoi të bëhej lumë. Shkoi mbi një urë… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?-Merita Paparisto

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Përgjigjia e radhes erdhi nga autorja Merita Paparisto. Ajo vijon si më poshtë… Pse shkruaj-Merita Paparisto Pse shkruaj? Para se të ulesha për të shkruar këte esé të shkurter, më kishte shkuar shumë herë nëpër mendje kjo pyetje dhe… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Solstice-Merita Paparisto

Solstice-Merita Paparisto   O dhimbje e ëmbël vjen e shkon si erë ngre vrunduj gjethesh të thara në pranverë… e asnjëherë s’dihet nga ç’grykë del ajme, ish’ kaq e dhimbshme të mbyteshin në syte e mi zogjtë e nëntokës ku nuk ka qiell është vjeshtë e vonë, çdo kohe atje diamante të ndezur janë yjet… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Përqafim-Merita Paparisto

Përqafim-Merita Paparisto Përqafimi është një gjë e thjeshtë me krahë të mbështjellë  në shpatullat e tjetrit, ka fijet e brinjëve  të mbivendosura mbi njëra-tjetrën, ka një zjarr të vogël që merr frymë në oxhak të kraharorit… dhe asgjë më… Gropëza midis qafës dhe supit është lugina e vogël e mallit, ku koka lëshohet e papushtetshme,… Keep Reading

Go to Top