MALET E DIAMANTIT-Ko Un

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

MALET E DIAMANTIT-Ko Un

 

Piktori gjysm’ i verbër Choe Buk

Shkoi te burimi Byeokha

Nën majën e thiktë të maleve të Diamantit

 

– Një njeri i famshëm

Duhet të vdesë në një mal të famshëm

 

Si tha këto fjalë

U hodh në humnerë

 

Kim Hong-do-ja që ishte me të vrapoi

Dhe e shpëtoi në zgrip të humnerës

 

Po tani përse s’ka më

Kësi të krisurish kaq origjinalë? 

 

Gjithçka që bëjmë është rafinimi i ca tablove

I ca poezive

 

Përktheu: Alket Çani 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top