Tag archive

Ko Un

PLEHU I FËMIJËRISË-Ko Un

PLEHU I FËMIJËRISË-Ko Un Le të kalben gjithë gjërat e universit të shenjtë! Kur isha fëmijë çdo shtëpi kish një pirg të madh plehu Sa qetësuese që ishte Kur e trazoje plehun Në brendësi të pjesës më të shpërbërë Ç’kutërbim i mrekullueshëm! S’kishte asgjë të rreme E madje S’kish arsye që njëfarë Zoti të zbriste… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

NJË KAFKË NË VEND TË KUPËS-Ko Un

NJË KAFKË NË VEND TË KUPËS   Mjeshtri I dha një kupë me ujë Dishepullit të vet që arriti zgjimin shpirtëror Kjo kupë ishte bërë prej një kafke   Mjeshtri shtoi këto fjalë – Meqë është dita e fundit Merr një kupë me verë Kjo kupë ishte bërë prej kafke   Pastaj nxori një palë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

MEGJITHË TRISHTIMIN-Ko Un

MEGJITHË TRISHTIMIN-Ko Un   Një natë në fillim të viteve 1940 Im gjysh Shëroi një patë të sëmurë Duke e mbajtur në krahë gjithë natën Ky kujtim më trishtoi gjatë gjithë ditës së sotme   Unë që jam nipi i atij gjyshi A munda të shpëtoj një jetë të vetme Gjatë gjithë kësaj kohe që… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

SHPRESA IME-Ko Un

SHPRESA IME-Ko Un   Kur vendi im të bashkohet Do kem diçka për të bërë medoemos Ajo çka do bëj Do jetë mbi të gjitha të mos jem patriot Deri në atë çast Do jem një patriot i vajtueshëm Edhe sikur të bëhesha prostitutë plakë Edhe sikur të bëhesha lypsar Dhe do zgjidhja madje si… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

YJET DHE LULET-Ko Un

YJET DHE LULET-Ko Un   Edhe pse flasim për yjet Kaq e kaq herë që prej kaq e kaq kohësh Ata s’na afrohen kurrë Dhe atje tej S’bëjnë tjetër veçse dërgojnë dritën e tyre Që nga disa qindra milionë vite dritë   Edhe pse u këndojmë luleve Edhe pse u këndojmë me nostalgji Luleve të… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

MALET E DIAMANTIT-Ko Un

MALET E DIAMANTIT-Ko Un   Piktori gjysm’ i verbër Choe Buk Shkoi te burimi Byeokha Nën majën e thiktë të maleve të Diamantit   – Një njeri i famshëm Duhet të vdesë në një mal të famshëm   Si tha këto fjalë U hodh në humnerë   Kim Hong-do-ja që ishte me të vrapoi Dhe… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Azili Psikiatrik-Ko Un

AZILI PSIKIATRIK-Ko Un Azili psikiatrik është i shkëlqyer Jam perandor Jam gjeneral i armatës tokësore Jam sekretar i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Jam këngëtari Park Huna Jam Zoti Jam Mis Koreja Jam aktori Kim Bokil Azili psikiatrik është aneksi i një tjetër azili. Përktheu: Alket Çani Keep Reading

Go to Top