KTHIMI I NOSTALGJISË-Miltos Sahturis

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

KTHIMI I NOSTALGJISË-Miltos Sahturis

 

Gruaja u zhvesh dhe  u shtri 

në krevat 

një puthje vinte e ikte 

në dysheme 

një figurë e egër filloi të shfaqej

në tavan 

një zog i varur në mur u mbyt 

dhe u shua 

një qiri i kthyer ra 

përtokë 

diku jashtë të shtëna u dëgjuan 

dhe hapa të rëndë. 

Një dorë shtyu dritaren

më pas hyri Hëna 

përqafoi gruan dhe fjetën bashkë 

Një zë dëgjohej gjithë natën:

Ditët kalojnë 

dëbora mbetet.

Përktheu: Nilda Baxha

Miltos Sahturis (1919 – 2005), poet grek, athinas, një nga më të rëndësishmit e pasluftës. Është vlerësuar tri herë me çmimin shtetëror nga Akademia e Letërsisë dhe ka qenë kandidat për National Book Critics Circle Award for Poetry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top