LUMTURIA FSHIHET TEK THJESHTËSIA-Odiseas Elitis

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

LUMTURIA FSHIHET TEK THJESHTËSIA-Odiseas Elitis

 

Mund të jem i lumtur me gjërat 
më të thjeshta
dhe me më të voglat…
Dhe me të përditshmet e së përditshmes.
Më mjafton që javët kanë
të Diela.
Më mjafton që vitet kanë
Krishtlindjet në fund.
Që dimrat kanë shtëpi prej guri
në ditët me dëborë.
Që di të zbuloj jeshilllëqet 
e fshehura mes shkurreve. 
Më mjafton që më duan katër vetë.
Shumë…
Më mjafton që dua edhe unë katër vetë.
Shumë…
Që e shpërdoroj frymëmarrjen time vetëm për ta.
Që nuk kam frikë të kujtoj.
Që nuk kam frikë nëse më kujtojnë.
Që mundem dhe qaj akoma.
Dhe që këndoj… ndonjëherë…
Ka këngë që më tërheqin.
Dhe aroma që më magjepsin…

 

Përktheu: Nilda Baxha

Foto: ©maralazaridou

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top