KTHIM I VONË-Du Fu

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

KTHIM I VONË-Du Fu

 

(712-770)

Po kthehem, në mbrëmje, nga një udhëtim.
Të gjithë po flenë. Malet janë të zinj.
Zbret Arushë e Madhe në lumë të pijë.
Në qiellin e kthjellët duken më shumë yj.
Ndez llambën e derës dhe zgjoj një majmun
Që nxjerr një zë therës se trembet në gjumë.
Së largu dëgjoj rojtarin e natës
Duke lajmëruar ndërresën e radhës.
Në dorë ka shkopin e drejtë, plot hir.
Gjithçka është e qetë. Gjithçka po shkon mirë.

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top