KRYETAR BASHKIE- Yehuda Amichai

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

KRYETAR BASHKIE- Yehuda Amichai  

 

E trishtë,

kryetari i Bashkisë së Jeruzalemit të jesh.

Është e tmerrshme.

E si mundet njeriu, një qytet të tillë të drejtojë?

Çfarë të bëjë ai me të?

Do të ndërtojë ai dhe do ndërtojë e ndërtojë.

Teksa natën

prej kodrave rrethuese, gurë

rrëshqanthi do të lëshohen tejposhtë,

drejt të shtëpive gurë,

porsi ujqër avitur

qenve për t’u ulërirë,

që në skllevër të njerëzve janë kthyer.

 

Përktheu: Eraldo Hatija

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top