BURIMI-Miltos Sahturis

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

BURIMI-Miltos Sahturis

 

Hëna ime e vdekur 

ja, dil sërish.

Dua të shikoj të kuqërremtën tënde. 

Nuk digjeshe sonte, 

ndriçoje,

fytyrën e trembur 

dua të të shoh 

tani,

sërish dhe sërish.

Atëherë 

gjithë trupi im ishte 

një plagë.  

Hënë, 

një plagë 

që ndriçon 

errësirën e natës. 

Hëna ime e vdekur,

dua të shoh të kuqërremtën tënde, 

tani, 

sërish dhe sërish. 

Përktheu: Nilda Baxha

Piktura: Nikolay Ninov

Miltos Sahturis (1919 – 2005), poet grek, athinas, një nga më të rëndësishmit e pasluftës. Është vlerësuar tri herë me çmimin shtetëror nga Akademia e Letërsisë dhe ka qenë kandidat për National Book Critics Circle Award for Poetry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top