TË SHKRUARIT-Charles Bukowski

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

TË SHKRUARIT-Charles Bukowski

 

Shpesh është

e vetmja gjë

mes teje

dhe pafundësisë.

Asnjë pije,

dashuri gruaje

a thesar

me të,

nuk mund të matet.

Asgjë

nuk mund

të të shpëtojë

përveçse

të shkruarit.

Muret,

ruan ai

prej shembjes,

turmat në mbyllje,

zmbraps errësirën.

Të shkruarit

është

psikiatri

më i fundit,

më i miri Zot

prej gjithë Zotave.

Të shkruarit

përndjek vdekjen.

Ai nuk njeh

kthim pas

dhe vetes,

në dhimbje

i ngërdheshet.

E fundmja pritshmëri,

më i fundit shpjegim,

ja çfarë është.

 

Përktheu: Eraldo Hatija

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani Ka 36 vite që më kanëshkatërruar flamujt, artet,religjioni,
Go to Top