Tag archive

Kujtim Drishti

PËR STUDIMET ALBANOLOGJIKE/Kujtim Drishti

Kujtim Drishti Studimet Albanologjike u mbyllën me vendim të Këshillit të Ministrave joalbanologë. A u mbyll Albanologjia?Me sa duket në Shqipëri: Po.Por në vendet e tjera Gjermani, Angli, Francë, Poloni – jo. A mund ta themi këtë gjë edhe për SHBA-në? Duhet thënë se nëse ka një vend në botë që u lejon qytetarëve të… Keep Reading

Lumturia reale dhe lumturia iluzore/Kujtim Drishti

Kujtim Drishti Qesha me të madhe kur dëgjova historinë. Pastaj u zhyta në mendime derisa i vura një titull historisë shumë përfaqësuese të realitetit tonë, por pa ditur se nga shkonin këto dy lumturi, tek cilët personazhe të historisë. Në pazar ndihej era dhe tymi i salçiçeve që një tregtar po përgatiste për klientët e… Keep Reading

Humori si cilësi e fitimtarëve/Introduksion për romanin “Bob Legjenda” të autores Arlinda Guma

Është e vështirë që një shkrimtar, në këtë kaos idesh dhe përmbysjesh vlerash të shoqërisë, të ruajë drejtimin e anijes personale, sepse më shumë se dallgët e sipërfaqes së oqeanit, janë rrymat e nënujshme që mund të influencojnë timonin e anijes së tij. Zbulimi i këtyre rrymave të nënujshme, është edhe objektivi i parë, sigurisht,… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Teatër

Kur njerëzit e thjeshtë merren me çështjet publike të rregullimit të qytezës së tyre në një lëvizje për mbrojtjen e vlerave jotregtare, kjo tregon pjekurinë e konceptit demokratik të tradhëtuar nga politikanët/Disa mendime nga Kujtim Drishti, Edon Qesari, Aurora Sahatçi

Kujtim Drishti, Edon Qesari, Aurora Sahatçi u përgjigjën kështu për ngjarjet e fundit në Teatrin Kombëtar: Pyetja: Cili është mendimi juaj mbi marrëveshjen e fundit të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit me PD-në? Kujtim Drishti (Mjek – Francë, aktiv me opinionet e tij në median  e shkruar të Tiranës): Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit Kombëtar ishte… Keep Reading

Në kohërat e kolerës

Ç’do t’i thoshit ju Gjergj Kastriotit? DITA E TRETЁ-Kujtim Drishti

Bisedë mbi alibinë e Tolerancës    Kujtim Drishti Arritëm përpara skenës së vendit, Gjergj, aty ku shikohet vepra. Vështroje Tiranën, Kryeqytetin tonë të sotshëm. Ajo është bërë e bukur. Bukurinë Gjergj ia ka dhënë Lulja egoiste e fëmijërisë së shqiptarëvë, ajo për të cilën sfida është vetëm individuale. Tirana është bukur më kulla e më… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Tek Ura e Dragotit/Kujtim Drishti

Kujtim Drishti Ai pinte cigare dhe tregonte me zë të butë. Kishte shoqëruar në vitet 80-të një grup të çuditshëm turistësh italianë në Shqipëri. E filloi kështu rrëfimin: – Kur kaluan kufirin dhe u futën në tokën tonë ne u habitëm. Asnjë grua midis tyre. Asnjë vajzë. Shkurt, grupi i tyre nuk ndriste… – Sa… Keep Reading

Kronikë nga Dogville

GRACKA PRIMITIVE-Kujtim Drishti

Në një shkrim të mrekullueshem drejtuar studentëve të mjekësesisë, me titull «Etika e kërkimit shkencor», Karl Popper, filozof  i shkencave të shekullit të XX-të, përqendrohet  në  qëndrimin që mbajnë  njerëzit ndaj gabimit. Ai  thotë  se meqë progresi    i detyrohet  më shumë  korigjimit të gabimeve se sa grumbullimit të njohurive, ne duhet të hidhemi pa komplekse në… Keep Reading

Go to Top