Si u krijua një flamur?-YEHUDA AMICHAI

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Si u krijua një flamur?- Yehuda Amichai

 

E zëmë se në fillim
qe diçka e plotë që
u shqye më pas në dy pjesë, të dyja të mëdha sa duhej
për dy ushtri armike.
Ose,
edhe pëlhura e ronitur me vija
e një poltrone plazhi të braktisur
në kopshtin e vogël të fëmijërisë sime,
që përplaset në erë,
mund të shërbejë si një flamur
që të bën ta ndjekësh ose të dënesësh ndanë tij,
ta tradhtosh ose ta harrosh.
Nuk e di po, në luftërat e mia
asnjë flamurmbajtës nuk marshoi në ballë
të ushtarëve gri, zhytur në re pluhuri dhe tymi.
Kam parë gjëra që nisin me vrull,
e katandisen në tërheqje të ngutshme,
në duna të zbehta.
Tani jam shumë larg prej gjithë asaj, si dikush
që në mes të një ure
harron të dy skajet e saj
dhe mbetet aty në këmbë,
i përkulur mbi kangjella
për të parë rrjedhën e ujit nën të:
Edhe ajo është një flamur.

 

Solli në shqip: Ajkuna Daklli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top