Si duhet të të puth-Erich Fried

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Si duhet të të puth-Erich Fried

 1921-1988

 Kur të puth,

nuk është vetëm goja jote

nuk është vetëm kërthiza,

nuk është vetëm mitra që puth.

Unë puth dhe pyetjet e tua, dëshirat.

Puth të menduarit, dyshimet,

guximin tënd.

Dashurinë për mua,

lirinë nga unë.

Këmbën që të sjell

e sërish të merr.

Të puth ty

siç je

si do të jesh,

nesër e pasandaj

edhe kur koha ime të ketë perënduar.

Përktheu: Miranda Içi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top