Tag archive

Përktheu: Miranda Içi

Letërsi/Përkthim/Tharm

Shëtitje në mesnatë-Janis Ricos

Janis Ricos Për ta mbyllur, ai iu tremb poemave dhe duhanit me tepricë. Doli në mesnatë nga periferia, – një shëtitje e shëndetshme, e qetë, përgjatë frutoreve të mbyllura, mes gjërave që qasen me përmasa të vagullta e të sakta. Fshinte hundët me një shami letre orë e pa kohë, i ftohur prej hënës. Ngadalësoi… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Një këshillë-Bertolt Brecht

Një këshillë-Bertolt Brecht  Ai që dua më tha se ka nevojë për mua. Prej kësaj kam më tepër kujdes për veten. Hap sytë ku hedh këmbën, dhe frikem se çdo pikë shiu mund të më vrasë. Përktheu: Miranda Içi Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Si duhet të të puth-Erich Fried

Si duhet të të puth-Erich Fried  1921-1988  Kur të puth, nuk është vetëm goja jote nuk është vetëm kërthiza, nuk është vetëm mitra që puth. Unë puth dhe pyetjet e tua, dëshirat. Puth të menduarit, dyshimet, guximin tënd. Dashurinë për mua, lirinë nga unë. Këmbën që të sjell e sërish të merr. Të puth ty… Keep Reading

Go to Top