Njeri në formë libri-Alain Bosquet

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Njeri në formë libri-Alain Bosquet

 

Një qenie njerëzore duhet lexuar

siç shfletojmë një libër të vjetër.

Diku do të ndjekim një frazë

me shumë kuptime:

ndonjë mushkëri, ndonjë gju…

diku nuk do kuptojmë një kapitull të shkurtër,

një ball apo vështrim zhbirues.

Do qeshim para një pasazhi të guximshëm:

sqetull e lagur apo një bel që tundet.

Dhe pyesim veten vetëm për një stil që papritmas ndryshon:

një mënyrë për t’u ngritur, një grahmë dashurie.

Pastaj këtë libër-njeri do duhej ta mbyllim:

aty është fati, delikatesa ose poshtërsia.

 

Pērktheu: Luan Rama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top