Natën e mirë, jetë-Menelaos Luntemis

in Letërsi/Tharm by

Natën e mirë, jetë-Menelaos Luntemis

Shpresoni!
Nuk ka në botë
gjë më të ëmbël
sesa pak çaste hidhërimi gjatë jetës.
Jetoni!
Asgjë tjetër në botë
nuk vlen më shumë se kjo.
Eh, pas ca vitesh,
në një natë të këtillë,
do të kuptoni sa e bukur është jeta
dhe do të më kujtoni…
Mbyllini sytë…
Dhe gjumi do të vijë.
Do të vijë edhe ngushëllimi.
Nesër…

* * *

Ik me kokën lart

Ik me kokën lart
dhe mbylle derën
duke buzëqeshur.
Se i shfaqe ndjenjat,
nuk i fshehe.
Ç’kishe për të dhënë,
e dhe.
Sepse, fare thjeshtë,
të presin plot gjëra të tjera të bukura,
që do t’i ndeshësh
vetëm pasi të jesh larguar…

Përktheu: Stefan Zhupa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top