Muri i lotëve-Miranda Içi

in Letërsi by

Muri i lotëve-Miranda Içi

Në daljen e metrosë,
në pjesën jugperëndimore të qytetit ku jetoj,
ngrihet i padukshëm “Muri i lotëve”.
Aty ankohej sot në mëngjes një i pastrehë latinoamerikan:
“Jeta zgjat më shumë se një makth”, më tha, kur i zgjata pesëdhjetë cantinë.
“Lirë, shumë lirë shitet filozofia në metropol”, shtoi një poet.
Çdo qytet në botë ka murin e vet të lotëve.
Çdo tokë ka Jeruzalemin e vet.
Çdo njeri mbart kryqin e vet rrugës për në Golgotë.
Për në Golgotën time,
kam hasur mure me emër,
si “Muri madh kinez”, ai i Berlinit,
Murin që lartohet për të ndarë meksikanët nga El Dorado e kohëve moderne.
Muri me Rozafën flijuar për fjalën e dhënë
Muri me këpucë grash, vrapuan të jenë Hirushe dhe u vranë pamëshirë nga dora e princërve të zinj.
Kullën me 952 kafka shqiptarësh në Nish,
Gurët e heposur nga dhimbja për djemtë pavarre në Kosovë.
Mure me emra për mos u harruar.
Mure ambasadash dhe ëndrrën për liri, prerë në mes.
Mure telash me gjemba,
kufij të rinj dhe të vjetër, me ushtarë tmerrësisht të trishtë.
Mure me drita të kuqe, ku djegin krahët fluturat e natës.
Mure xhelozie, lartuar për të ulur njeriun në gjunjë.
Mure fjalësh, për të të helmuar qënien.
Çdo vend ka murin e vet të lotëve.
Lagur nga gjaku i djemve të flijuar të Abrahamëve.
Ujitur nga lot të vërtetë dhimbjesh.
Çdo kontinent ka Jeruzalemin e vet.
Çdo popull ka Rripin e Gazës,
ka Palestinën e vet.
Botë me mure pafund.
Unë shemb nga pak përditë, murin e madh brenda vetes.
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top