Tag archive

Miranda Içi

Ikja-Miranda Içi

Ikja-Miranda Içi   Unë var kryet , i mbështes mbi gjoks. Aty kanë heshtur mëritë e vjetra. Inatet patën mahisur fjalën dhe gjuhën e zu një ngërç shekullin e fundit. Lajmësi tha se një hap më duhej për të kapërcyer brengën e gjakut të prishur. Se ti më prisje në bregun matanë. Paktin e paqes… Keep Reading

Letërsi

Muri i lotëve-Miranda Içi

Muri i lotëve-Miranda Içi Në daljen e metrosë, në pjesën jugperëndimore të qytetit ku jetoj, ngrihet i padukshëm “Muri i lotëve”. Aty ankohej sot në mëngjes një i pastrehë latinoamerikan: “Jeta zgjat më shumë se një makth”, më tha, kur i zgjata pesëdhjetë cantinë. “Lirë, shumë lirë shitet filozofia në metropol”, shtoi një poet. Çdo… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ishte fillim vjeshtë kur iku nëna-Miranda Içi

Ishte fillim vjeshtë kur iku nëna-Miranda Içi  Ishte fillim vjeshtë kur iku nëna Përmbysen me zhurmë prej asaj dite, gjithë enët e bakrit në kokën time. Nëna iku. Ikën me të, era e ftoit,  tava e sapodalë nga furra, veza e skuqur me një pikë vaj. Bukëvalja për ditëlindjen time në mars. Nëna iku. Mori… Keep Reading

Go to Top