Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht 

 

Sipërmarrësi ka përveshur mëngët që të ndreqë avionin.
Prifti pyet veten se ç’tha vallë para tetë javësh mbi të dhjetat (e kishës).
Gjeneralët janë veshur si civilë dhe ngjajnë si nëpunës.
Zyrtarët publikë po duken të sjellshëm.
Polici i tregon drejtimin e rrugës leckamanit.
Pronari i tokës vjen të shohë nëse furnizohemi rregullisht me ujë.
Gazetarët nisin ta shkruajnë fjalën Popull me P të madhe.
Këngëtorët këndojnë në opera pa pagesë.
Kapedanët e anijeve kujdesen për ushqimin e ekuipazhit.
Pronarët e automjeteve ulen në krah të shoferëve.
Mjekët hedhin në gjyq sigurimet shoqërore.
Pedagogët paraqesin rezultatet kërkimore dhe fshehin tituj e kualifikime.
Fermerët shpërndajnë patate nëpër barake.

Revolucioni ka fituar betejën e parë:
Ja pra se ç’ka ngjarë.

Përktheu: Edon Qesari

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top