Tag archive

Shqipëroi: Edon Qesari

Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht

Ç’ka ngjarë-Bertolt Brecht    Sipërmarrësi ka përveshur mëngët që të ndreqë avionin. Prifti pyet veten se ç’tha vallë para tetë javësh mbi të dhjetat (e kishës). Gjeneralët janë veshur si civilë dhe ngjajnë si nëpunës. Zyrtarët publikë po duken të sjellshëm. Polici i tregon drejtimin e rrugës leckamanit. Pronari i tokës vjen të shohë nëse… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Bertolt Brecht – Lavdi të nxënit

Bertolt Brecht – Lavdi të nxënit   “Mëso më të thjeshtën e gjërave! Ata, Të cilëve u ka ardh’ dita, S’janë kurrë tepër vonë! Mëso ABC-në; s’mjafton, vërtet, Megjithatë mësoje! Mos u pezmato! Fillo! Gjithçka duhet të dish! Ty të takon të jesh në krye.   Mëso, o njeri i bujtinës! Mëso, o njeri në… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Për M./Bertold Brecht

Për M./Bertold Brecht Natën që ti s’erdhe s’më zuri gjumi por vajta tek dera shumë herë dhe binte shi, ndaj hyra sërish. S’e dija asokohe: ndërsa tani e di: ajo natë qe si gjithë netët në vijim, ti më s’erdhe dhe unë flija dhe thuajse më s’prisja por shkoja shpesh tek dera se atje binte… Keep Reading

Go to Top